În septembrie 2019, solicitarea lui Veaceslav Platon de revizuire a cauzei a fost refuzată de procurorul de caz, Artur Lupașco, din cadrul Procuraturii Municipiului Chișinău. Platon s-a adresat în judecată, iar în ianuarie curent, ordonanța acuzatorului de stat a fost anulată.

Platon spune că a avut timp, trei ani, să analizeze fir-a-păr aceste scheme și acum are tabloul integral al furtului din sistemul bancar.

Platon s-a referit și la rolul pe care l-a avut Iurie Leancă la organizarea întâlnirilor lui Dorin Drăguțanu cu Ilan Șor.

Potrivit lui Platon, în stenograma ședinței Guvernului, în cadrul căreia a fost dată garanția de stat, mesajul lui Dorin Recean a descris clar cum va avea loc furtul miliardului.

Afaceristul afirmă că cea mai mare parte a banilor a fost furată din bănci în luna decembrie, mult mai târziu decât furtul oficial.

Alte declarații ale lui Veaceslav Platon făcute în exclusivitate pentru Jurnal TV urmăriți în zilele următoare. Interviul integral va fi difuzat sâmbătă și duminică, în cadrul emisiunilor „Patrula” și „Jurnalul Săptămânii”.