Jurnalul orei 17, 27 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 27 aprilie 2022, 19:01 | 1352

Prezentat de Vasile Luchianu

După exploziile din Transnistria, care au trezit multe discuții și bănuieli, au reacționat vehement vecinii Republicii Moldova, dar și partenerii de peste ocean. Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, a declarat că Statele Unite lucrează pentru a se asigura că Republica Moldova ”are ceea ce îi trebuie pentru a răspunde la consecințele regionale ale agresiunii Rusiei”. Cum au reacționat autoritățile de la București și de la Kiev, aflați în continuare!

Rusia a adus lumea în pragul unei noi catastrofe nucleare, ținând mai bine de o lună sub ocupație Centrala de la Cernobîl. Rușii plănuiau să facă acolo o bază militară, fără a-și asuma consecințele. Pericolul a crescut brusc, după ce invadatorii au săpat tranșee, au trecut cu tancurile peste obiecte contaminate. În unele locuri, norma este depășită de 160 de ori, dar situația e sub control, afirmă directorul Agenției Internaționale Atomice. La Cernobîl a fost și trimisul nostru special în Ucraina, Dumitru Garcaliuc.

Este a 63-a zi de război în Ucraina. Noaptea trecută au avut loc explozii în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, iar un depozit de muniții din provincie a luat foc. Atacuri au fost semnalate la Harkov și în Zaporojie, dar și la Odesa, unde un pod a fost lovit de rachete.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie