Image-Description
Vladimir Cebotari va candida din partea PDM pentru funcția de primar la Chișinău
Politic 18 septembrie 2019, 15:56 | 1656

Deputatul Vladimir Cebotari va fi candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta urmează să depună joi, 19 septembrie, documentele necesare pentru înregistrarea în cursa electorală, la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău.

Fost ministru al Justiției, în Guvernul condus de Pavel Filip, Vladimir Cebotari are 38 de ani. Între 2008-2010 el a fost președinte al Consiliului de Administrare al SA „Gara Nord”. Din decembrie 2011 până în iunie 2013 a fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. Din iunie 2013 până în aprilie 2015, a exercitat funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, concomitent, în ianuarie-iulie 2014, a fost președinte al Consiliului de Administrare al ÎS „MoldATSA”. În aprilie-iulie 2015 a fost director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, iar la 30 iulie 2015 a fost învestit în funcția de ministru al Justiției.

Centrul de Investigații Jurnalistice relata în februarie, într-o amplă anchetă, că Vladimir Cebotari a ajuns de mai multe ori în vizorul Comisiei Naţionale de Integritate.

Bunăoară, în 2012, el a uitat să indice venituri obţinute din cotele părţi în trei firme: SRL Vlaconic (95%) și SRL C&V Asistența (50%) şi în SRL Neaos, firmă specializată în comerțul cu mașini agricole și industriale, unde deţinea 15% din acţiuni. Datele Camerei Înregistrării de Stat aratau că în anul 2012 una dintre firme a avut un venit din vânzări de 8.912.000 lei. Cu toate acestea, în declaraţia de avere pentru anul 2012 Vladimir Cebotari nu a indicat firma. CNI a cercetat cazul, dar a constatat lipsa vreunei încălcări şi a clasat dosarul.

La începutul lunii septembrie, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale să-l cerceteze penal pe deputatul PDM Vladimir Cebotari, pentru implicare în procesul de devalizare a sistemului financiar-bancar.

Anterior, s-a vehiculat că din partea PDM pentru Primăria Capitalei ar putea concura fostul premier Pavel Filip. Informații în acest sens au fost lansate, cu puțin timp înainte de Congresul extraordinar al partidului, de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Opinia ta contează. Comentează!