Avocatul succesorului părții vătămate, Vadim Vieru, ne-a comunicat CĂ așteaptă sentința motivată, după care va depune cerere de apel sub aspectul individualizării pedepsei penale.

Acuzarea a cerut pentru Simion Midoni 12 ani de închisoare. Iar minorului de 17 ani, care este acuzat de huliganism agravat și pentru care s-au cerut doi ani de închisoare, într-un penitenciar pentru minori, s-a ales cu o amendă de 40 de mii de lei. Judecătoarea Corina Albu a admis parțial acțiunea civilă înaintată de către succesorul părții vătămate împotriva celor doi inculpați în legătură cu încasarea prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune. Astfel, Simion Midoni va trebui să achite 37 de mii 355 de lei cu titlu de prejudiciu material și 300 de mii de lei, cu titlu de prejudiciu moral. Iar inculpatul minor va trebui să plătească un prejudiciu de 70 de mii de lei.

Precizăm că nenorocirea s-a întâmplat în satul Costești, raionul Ialoveni. Dumitru Jomir, de 21 de ani, a fost bătut cu cruzime de către un grup de tineri, în noaptea de Revelion. Victima a fost dusă la spital în stare de comă, iar în ziua de 5 ianuarie 2020, a decedat.