Replici „Pe buget” la ședința CMC
Politic 4 aprilie 2024, 19:50 | 973

Ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău a început cu scandal. Consilierii PAS au propus examinarea modului de gestionare a bugetului municipal pentru anul trecut, dar aleșii PSRM, PCRM și cei din formațiunea primarului Ion Ceban s-au abținut de la vot. Consilierii PAS îi acuză pe aceștia din urmă că ignoră subiecte de interes public.

Până la aprobarea ordinii de zi, consilierii PAS și MAN și-au aruncat replici. Cei de la PAS au propus includerea pe ordinea de zi a ședinței mai multe subiecte, inclusiv examinarea modului de gestionare a bugetului municipal pentru 2023. Consilierii MAN, PSRM și ai PCRM s-au abținut de la vot.

ZINAIDA POPA, președintele grupului de lucru PAS, CMC: "Au fost solicitate anumite audieri, a unor șefi de direcții și totodată ne-a preocupat executarea bugetului pentru 2023. Iată că au trecut toate termenele corespunzătoare, conform legii, pe 31 martie, sunt obligați la Ministerul Finanțelor să prezinte. Toate propunerile care au venit din partea fracțiunii PAS, toate au fost refuzate."

Cei de la PAS spun că toate inițiativele sunt boicotate pentru a se eschiva de la răspunsuri. Consilierii MAN spun că nu au o asemenea intenție.

SILVIA BONDARENCO, consilier PAS: "Sunt boicotate special, bine-gândit dinainte. Se întâmplă acest lucru la fiecare ședință a CMC."

VALENTIN CEBOTARI, consilier MAN: "Dacă ați observat, replicile vin în contextul în care doamna Zinaida și colegii de la PAS au acaparat tribuna și microfonul. Ei nu fac nimic constructiv, ei nu fac nimic constructiv, nu au nimic rezultate și cumva încearcă a manipula opinia publică cu diferite declarații, cu diferite cereri de astea de a se prezenta anumiți funcționari ai primăriei."

Municipiul Chișinău nu are încă un buget aprobat pentru anul 2024.

Opinia ta contează. Comentează!