Image-Description
Andrei Năstase, alături de familie de ziua sa de naştere: „Este cel mai frumos cadou pe care mi l-a dat Dumnezeu”
Politic 6 august 2018, 12:05 | 7291

Andrei Năstase îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Primarul ales al capitalei împlineşte 43 de ani. Este avocat, activist civic şi om politic din Republica Moldova, membru-fondator şi lider al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, preşedinte şi membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”.

Andrei Năstase este astăzi alături de familia sa, în Germania, iar în această dimineață și-a dus fiica cea mai mică la grădiniță. „Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și pe care mi l-a dat Dumnezeu în cei 43 de ani de ziua mea”, a mărturisit Andrei Năstase într-un live pe Facebook.

„Am zis să vă arăt ce înseamnă fericirea. Să vă arăt ce înseamnă pentru mine fericirea. Înseamnă să fii alături de cei dragi. Vă mărturisesc că nu adesea mi se întâmplă acest lucru în ultima perioadă de timp. Dar atunci când se întâmplă, savurez această fericire plenar. Este pentru prima dată în cei trei ani și ceva pe care îi are fata mea în care o duc dimineața la grădiniță. Sunt sigur că mulți dintre dvs. înțeleg ce înseamnă asta. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și pe care mi l-a dat Dumnezeu în cei 43 de ani de ziua mea”, a spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase s-a născut pe 6 august 1975, în satul Mândreşti, raionul Teleneşti. A studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, România, apoi la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România.

La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, a participat la înfiinţarea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr. Este unul din liderii mişcării protestatare din Moldova din septembrie 2015 şi preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale (CMAN).

La 1 noiembrie 2015 este ales Preşedinte al Biroului Executiv al Grupului de Iniţiativă constituit în vederea organizării referendumului republican de modificare a Constituţiei sub aspectul alegerii şi demiterii directe a preşedintelui de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi de la 101 la 71. A elaborat proiectele de legi care au fost ulterior expertizate şi avizate pozitiv de către Curtea Constituţională.

În decembrie 2015 o parte din membrii Platformei Demnitate şi Adevăr, inclusiv Andrei Năstase, în vederea implementării Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015 şi a Rezoluţiei din 13 septembrie 2015, s-au alăturat Partidului Forţa Poporului (PFP), şi la congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formaţiunea a fost redenumită în Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. Andrei Năstase a fost ales noul preşedinte al partidului.

Andrei Năstase a participat la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, fiind susținut de forțele de opoziției proeuropene și antioligarhice. A câștigat în fața contracandidatului său, socialistul Ion Ceban, cu un scor de 52,57 la sută. Mandatul său însă a fost invalidat de instanță, fapt care a atras critici dure din partea UE și SUA.

Împreună cu PAS, PLDM și remarcanți oameni din societatea civilă a format Mișcarea de Rezistență Națională ACUM

Andrei Năstase este căsătorit şi are trei copii.

Opinia ta contează. Comentează!