Jurnalul orei 15, 9 Februarie
Jurnalul orei 15:00 9 februarie 2024, 16:17 | 659

Prezentat de Călin Jucovschi

Un incendiu a izbucnit ieri seara la sediul Centrului de informare și documentare NATO în Republica Moldova. Reprezentanții acestuia presupun că focul a fost pornit intenționat și cer aplicarea legii. Poliția a inițiat o anchetă.

Primul capitol care dă startul evaluării legislației Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană este cel al Justiției. Declarația a fost făcută de vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, care a făcut bilanțul vizitei sale de lucru la Bruxelles. Potrivit ei, Republica Moldova a intrat în prima etapă de lucru tehnic pentru aderarea la blocul comunitar, iar pe parcursul următoarelor patru luni, vor urma ședințe de evaluare a legislației europene. Gherasimov a precizat că este un proces de durată, care necesită eforturi pe domenii clare, împărțite în 33 de capitole.

Riscurile unor atacuri cibernetice și metodele de combatere a acestora sunt examinate astăzi la Chișinău, unde au venit și experți din străinătate. În cadrul evenimentului s-a anunțat despre lansarea a două instituții, care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice. Moldova Cybersecurity Forum 2024 a adunat peste 500 de participanți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie