Solistul trupei rusești DDT, care în timpul unui concert a spus că „patria nu este fundul președintelui”, a fost amendat
Externe 16 august 2022, 21:04 | 772

Liderul trupei DDT, Iuri Șevciuc, care a declarat în timpul unui concert că „patria nu este fundul președintelui”, a fost amendat cu 50 de mii de ruble. Vestitul artist a fost pedepsit astfel pentru discreditarea armatei rusești.

Potrivit presei de la Moscova, judecătorul care a citit hotărârea a redat întocmai cuvintele lui Șevciuc, iar când a ajuns la faza cu „fundul președintelui”, s-a oprit și a spus că „urmează mesaje negative la adresa președintelui”. Avocatul artistului a declarat că nu există probe, care să demonstreze încălcări ale legislației. Apărătorul spune că nu a fost anunțat despre ședința de judecată, nici el, nici artistul. Iurii Șevciuc, la rândul său, a venit cu o declarație publică.

DECLARAȚIA LUI IURII SEVCIUC: "Am fost împotriva războiului din Vietnam, Afganistan, Iugoslavia, Cecenia, Abhazia, Osetia, Karabah, Irak și altele. Cred că orice probleme și neînțelegeri între state pot fi rezolvate pe cale diplomatică."

Concertul cu pricina a avut loc pe 18 mai, în orașul Ufa. Presa sură scrie că atunci, structurile de forță au pătruns în culise și au purtat discuții cu artistul timp de o oră. Atunci, polițiștii i-ar fi dat lui Șevciuc să semneze un proces verbal și au plecat. Ulterior, cazul a ajuns în instanță.

Opinia ta contează. Comentează!