Jurnalul orei 15, 15 Martie
Jurnalul orei 15:00 15 martie 2023, 16:05 | 427

Prezentat de Eugenia Apostu

Congresul de la Washington urmează să aprobe un nou pachet de sprijin, de 300 de milioane de dolari, pentru soluționarea crizei energetice, consolidarea securității în acest domeniu și pentru a promova tranziția energetică a Republici Moldova. Asta după ce, din februarie 2022, când Rusia a declanșat invazia în Ucraina, Statele Unite au acordat deja Republicii Moldova asistență financiară în valoare de 320 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de adjunctul principal al asistentului secretarului de stat al SUA, Dereck Hogan, care a venit astăzi la Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing, la care a participat și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Serghei Vlah, fratele bașcanului Irina Vlah, va rămâne fără 3,3 milioane de dolari, printr-o decizie a Judecătoriei Comrat. La baza dosarului stă o plângere a unei bănci comerciale, de la care Serghei Vlah s-a împrumutat cu aproape patru milioane de dolari, urmând să le restituie integral în luna mai 2021. Acest lucru nu s-a mai întâmplat și banca a cerut tragerea la răspundere a datornicului. Serghei Vlah a fost inabordabil până la editarea acestui material.

Un bărbat de 40 de ani, membru al Partidului Șor, a fost reținut pentru 72 de ore pentru circulația ilegală a drogurilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie