OMS: Pandemia se agravează
Externe 9 iunie 2020, 15:47 | 1028

Pandemia “se agravează” în lume. Până în prezent, peste şapte milioane de persoane sunt infectate cu noul virus, iar alte peste 400 de mii și-au pierdut viața. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă precauţie, chiar dacă multe țări consideră că au depăşit punctul maxim al epidemiei şi pot iniţia revenirea la normalitate.

Referindu-se la protestele declanşate de la moartea afro-americanului George Floyd, directorul OMS a precizat că “susţine pe deplin egalitatea şi mişcarea globală împotriva rasismului”, dar a recomandat ca, ″în măsura posibilului”, oamenii să păstreze cel puţin un metru distanţă de alte persoane. Avertismentele coincid cu publicarea unui studiu, care confirmă efectul benefic al măsurilor de carantină şi izolare. Peste trei milioane de vieţi omeneşti au fost salvate datorită restricţiilor impuse în ţările europene, afirmă șeful OMS.

Dar aceleaşi restricţii au avut efecte economice grave. Statele Unite au intrat în recesiune încă din februarie. La New York, guvernatorul statului a călătorit cu metroul pentru a le arăta cetăţenilor că pot reveni în siguranţă la muncă.

Majoritatea ţărilor europene consideră că au depăşit punctul maxim al epidemiei şi pot iniţia revenirea la normalitate. În Noua Zeelandă nu se mai înregistrează niciun caz activ de infectare cu noul coronavirus. Dar în sudul Asiei, cele două Americi şi chiar în Africa, numărul cazurilor continuă să crească. 

Opinia ta contează. Comentează!