Jurnalul orei 17, 26 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 26 octombrie 2021, 18:21 | 1221

Prezentat de Eugenia Apostu

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat vaccinarea copiilor de la vârsta de 12 ani. Când va începe imunizarea adolescenților în Republica Moldova, nu se știe deocamdată, însă autoritățile recomandă ca vaccinarea să aibă loc cu serul Pfizer. Oamenii au păreri împărțite. În timp ce unii consideră că și copiii sunt predispuși la infectare și ar trebui vaccinați, alții sunt categoric împotrivă și invocă motive diverse.

Taxarea electronică - un proiect lansat cu mult fast acum jumătate de an de către municipalitate - ar putea fi un eșec total. Nici 2 la sută din cei care utilizează transportul public nu achită călătoriile folosind cardul bancar. Mai exact, o fac doar 1,88 la sută. De ce? Pasagerii spun că deseori aparatele nu funcționează, iar taxatorii se plâng că nu le este comod să le poarte toată ziua la gât.

Deputații bănuiți de acte de corupție ar putea fi lipsiți de imunitate și investigați penal fără acordul Parlamentului. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională. Inițiativa de modificare a Legii supreme ar urma să fie dezbătută în plen peste șase luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie