Jurnalul orei 17, 20 Mai
Jurnalul orei 17:00 20 mai 2021, 19:40 | 1334

Prezentat de Vasile Luchianu

Actuala lege privind plafonarea prețurilor la produsele petroliere are un șir de carențe, care vor influența negativ activitatea economică a companiilor. Este părerea reprezentanților mai multor rețele de benzinării, care au discutat astăzi cu membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică despre formarea unei noi metodologii de plafonare a prețurilor.

Pentru prima dată în istoria alegerilor din Republica Moldova, viitoarea guvernare ar putea fi decisă de alegătorii din afara țării. Așa arată o analiză a expertului IDIS ”Viitorul”, Veaceslav Ioniță. Potrivit lui, cetățenii moldoveni din diaspora au, în ultimii ani, un rol tot mai important în procesele electorale din Republica Moldova prin participarea lor masivă la vot.

Joe Biden şi Vladimir Putin s-ar putea întâlni în luna iunie. Subiectul a fost discutat ieri în capitala Islandei, de către secretarul de stat Antony Blinken și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Ambii au dat asigurări că sunt gata să coopereze, schimbând în acelaşi timp avertismente puternice, ce reflectă diferenţele majore dintre cele două ţări rivale, informează AFP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie