Jurnalul orei 15, 10 Mai
Jurnalul orei 15:00 10 mai 2023, 16:06 | 404

Prezentat de Călin Jucovschi

Poliția a documentat aproape 200 de persoane, care au ignorat legislația la paradele desfășurate ieri, cu prilejul zilei de 9 mai. Cei vizați au defilat cu simboluri interzise, inclusiv panglica negru-oranj, precizează Inspectoratul General de Poliție. Cu amenzi s-au ales și 14 funcționari, dintre care nouă deputați, majoritatea din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Curtea Constituțională examinează sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Șor. Înalta Curte a anunțat că demersul Executivului va fi analizat în mai multe etape, începând de astăzi, până pe 17 mai.

Pentru a consolida securitatea în regiune, statele implicate în realizarea acestui deziderat trebuie să respecte trei principii importante, care stau la baza unei colaborări eficiente: comunicarea, coordonarea și cooperarea. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, la cea de-a VI-a ședință operațională a Centrului de sprijin al Uniunii Europen pentru securitatea internă și managementul frontierelor în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie