Jurnalul orei 17, 24 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 24 decembrie 2021, 18:38 | 945

Prezentat de Vasile Luchianu

Proiectul privind dublarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale a fost astăzi reexaminat și votat de Parlament. Asta după ce președintele Maia Sandu a respins proiectul pe motiv că nu a fost avizat de Guvern. Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a evitat să spună ce salariu vor primi judecătorii Înaltei Curți după modificările votate astăzi.

În aceste zile, aeroportul a devenit locul celor mai așteptate întâlniri între moldovenii plecați în străinătate și cei care i-au așteptat să revină acasă, de sărbători. Din toate colțurile lumii, aceștia vin să întâlnească Noul an alături de cei dragi. Lacrimile și îmbrățișările lungi sunt inevitabile. Totuși, mulți ne-au spus că se pregătesc să plece definitiv din Republica Moldova.

Republica Moldova suportă aceiași creștere a inflației, care a atins recorduri îngrijorătoare în întreaga lume. ”Greutățile abia încep”, afirmă analistul economic, Veaceslav Ioniță. Potrivit acestuia, în anul care vine prețurile vor continua să crească într-un ritm neplăcut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie