Un om cu probleme de sănătate a fost lipsit de ajutor din partea statului
Social 28 februarie 2020, 19:30 | 29651

Un om cu probleme de sanatate a fost lipsit de ajutor din partea statului, in perioada rece a anului, pentru ca... are de toate. Autoritatile au decis ca lui Vasile Scobici, persoana cu dizabilitati din Vadul lui Voda, nu i se cuvin 500 de lei, deoarece are avere - masina de spalat, frigider, televizor, un calculator si o masina veche, in curte. Asistentul social spune ca decizia de a-l lipsi pe om de sprijin financiar apartine ministerului de resort, nu autoritatilor locale.

Bunăstarea lui este o chestiune discutabilă, spune Vasile Scobici. Casa-i veche, pereții sunt din lut și crapă. Iar cei 500 de lei ar fi tocmai buni pentru a-și cumpăra de mâncare, întrucât toată pensia se duce pe facturi și medicamente.

Bărbatul de 59 de ani spune că trăiește mai mult din mila prietenilor și a unor camarazi din Afganistan, unde a luptat și el.

Asistentul social din Vadul lui Vodă spune că decizia de a-l lipsi pe Vasile Scobici de sprijin financiar aparține ministerului de resort, nu autorităților locale.

Asistentul social Lolita Cumpătă îi recomandă lui Vasile Scobici să apeleze repetat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie