Aproximativ 18 mii de tone de material antiderapant vor fi procurate de municipalitate
Economic 12 noiembrie 2021, 20:00 | 3605

Aproape zece milioane de lei va cheltui, în acest an, municipalitatea pentru pregătirea de iarnă. Este vorba de procurarea a 18 mii de tone de material antiderapant. Șeful întreprinderii responsabile susține însă că 80% din tehnica de deszăpezire pe care o are Primăria este învechită.

Potrivit directorului Regiei „Exdrupo”, Primăria are acum în stoc aproximativ 3000 de tone de amestec din sare și nisip, iar în următoarele săptămâni vor fi livrate ale 3000 de tone de sare și 2000 de tone de nisip. Aceste cantități ne vor costa 3,5 milioane de lei și ar trebui să fie suficiente pentru iarna care vine. Totuși, vor fi achiziționate cantități suplimentare în valoare de încă șase milioane de lei.

SERGIU TOMIȚĂ, director Î.M. Regia Exdrupo: "Pentru a ne proteja de o eventuală iarnă grea am mai anunțat o licitație pentru 4000 tone de sare și 6000 tone de nisip. În caz că va fi nevoie, acestea vor fi achiziționate."

Materiale antiderapante alternative, care să înlocuiască sarea, nu vor fi procurate nici în acest an, deoarece sunt mai scumpe. O altă problemă este lipsa tehnicii specializate de intervenție. În total, „Exdrupo” are în dotare doar 55 de autospeciale, iar 80 la sută sunt învechite.

SERGIU TOMIȚĂ, director Î.M. Regia „Exdrupo”: "Păi să spunem, din 2013 nu a fost procurată deloc tehnică. Noi le menținem funcționale, le reparăm continuu. Deja sperăm să facem față. Aici problema doar ține de timpul de intervenție. Cred că am avea nevoie de circa 100 autospeciale și mecanisme, practic dublu față de ceea ce avem acum."

Primarul Ceban este convins că serviciile specializate vor face față situației, iar în cazul în care vor exista complicații, Primăria se adresa companiilor private.

ION CEBAN, primar general: "Suntem în examinare pentru contractarea serviciilor private, pentru a putea face față în orice circumstanțe."

Astăzi, Primăria a primit, drept donație din partea administrației orașului Viena, o autospecială de model „MAN” pentru deszăpezire și întreținerea drumurilor. Acum un an, municipalitatea a mai primit autospeciale pentru deszăpezire tot ca donație - 5 unități din partea administrației orașului Moscova.

Opinia ta contează. Comentează!