Va fi turul doi la Bălți: Marina Tauber a acumulat 47,93%, iar Nicolai Grigorișin, 20,93%
Politic 22 noiembrie 2021, 19:32 | 680

Noul primar de Bălți va fi ales din al doilea tur de scrutin, peste două săptămâni.

Urmare a primului tur al alegerilor locale de la Bălți, organizat ieri, pe primele poziții s-au clasat candidatul Partidului Șor, Marina Tauber și candidatul independent Nikolai Grigorișin. Tauber a obținut aproape 48 la sută din voturi, iar Grigorișin - ceva mai mult de 20 la sută. Peste două săptămâni va avea loc confruntarea decisivă la Bălți. Alegătorii vor avea de ales între Marina Tauber, vizată în raportul detectivilor americani de la „Kroll” pe subiectul fraudei bancare și Nikolai Grigorișin, care a deținut interimatul funcției de primar de Bălți. Candidatul puterii, Boris Marcoci, a adunat, la Bălți, 14 la sută din voturi - cu doar două voturi mai mult decât socialistul Alexandr Nesterovski. Rata de participare la vot, în primul tur, a fost de numai 32 la sută.

Majoritatea oamenilor cu care am reușit să discutăm s-au declarat pesimiști. Ei nu cred că pretendenții la fotoliul de primar sunt sinceri atunci când promit schimbări.

Unii speră totuși că noul primar va face măcar ceva bun în orașul Bălți.

Organizarea alegerilor noi la Bălți a fost necesară după ce, în vara acestui an, urmare a eșecului la alegerile parlamentare, fostului primar Renato Usatîi, a demisionat. În cursa pentru funcția de primar s-au înscris 11 candidați, zece dintre ei reprezentând partide politice.

Opinia ta contează. Comentează!