Jurnalul orei 17, 26 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 26 octombrie 2022, 23:36 | 1066

Prezentat de Vasile Luchianu

A fi brutar, zidar sau sudor în Republica Moldova este problematic. Salariile sunt mici, comparativ cu cele obținute în străinătate pentru aceiași muncă, afirmă și elevii din școlile de meserii, și profesorii de acolo. În același timp, responsabilii de la Ministerului Educației spun că învățământul profesional tehnic este în continuare solicitat.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care a mers în Ucraina pentru prima oară de când a început războiul, a promis mai mult ajutor ucrainenilor, care se apără de atacurile aeriene ale rușilor. Într-o conferință de presă susținută alături de Volodimir Zelenski, oficialul de la Berlin a declarat că Germania va continua să sprijine Ucraina economic, politic și militar. Steinmeier a mai promis că Ucraina va primi sisteme Mars II și încă două obuziere autopropulsate în zilele următoare.

Beție cu final tragic în satul Căbăiești, raionul Călărași. Un tânăr de 22 de ani l-ar fi ucis pe fostul său profesor, de 37 de ani, fiul primarului. Potrivit poliției, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă acum până la zece an de închisoare. Deocamdată, nu se cunoaște de la ce a pornit cearta între cei doi. Echipa noastră de filmare a mers la fața locului să afle detalii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie