Premiul Nobel 2020 pentru literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück
Monden 8 octombrie 2020, 21:04 | 1511

Premiul Nobel 2020 pentru literatură a fost câştigat de Louise Glück. Ea este considerată una dintre cele mai proeminente poete din literatura americană contemporană. Printre favoriţi la câştigarea Premiului Nobel a fost și Mircea Cărtărescu, pentru succesul celor mai recente traduceri ale sale.

Premiul Nobel în Literatură a fost câştigat de americanca Louise Glück. Absolventă a Universităţii Yale, ea este scriitoare de poezii şi eseuri. Glück a câştigat şi Premiul Pulitzer în 1993. Distincţia încununează cariera scriitoarei, începută la sfârşitul anilor 1960.

Românul Mircea Cărtărescu s-a aflat printre favoriţi la câştigarea Premiului Nobel pentru succesul celor mai recente traduceri ale lui, „Solenoid”, apărută în Franţa, şi „El cuerpo”, în Spania. Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat vineri, 9 octombrie, iar cel pentru economie - luni, 12 octombrie. Anul acesta, din cauza pandemiei, ceremonia de înmânare a premiilor nu va avea loc la Stockholm. Fiecare laureat îşi va primi diploma şi medalia în ţara în care se află. Este pentru prima dată în 76 de ani când ceremonia nu va avea loc.

Opinia ta contează. Comentează!