Statele Unite vor aloca noi tranșe de arme pentru Ucraina, în valoare de aproximativ un miliard de dolari
Ora expertizei 16 iunie 2022, 17:24 | 1178

Statele Unite vor aloca noi tranșe de arme pentru Ucraina, în valoare de aproximativ un miliard de dolari. America rămâne hotărâtă să sprijine poporul ucrainean, ale cărui vieți au fost sfâșiate de acest război, a declarat președintele Joe Biden, prin intermediul unui comunicat. Liderul de la Casa Albă a adăugat că a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Acesta a mulțumit pentru sprijin.

JOE BIDEN, președintele Statelor Unite ale Americii: "L-am informat pe președintele Zelensky că Statele Unite oferă încă un miliard de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv artilerie suplimentară și arme de apărare de coastă, precum și muniție pentru artilerie și sisteme avansate de rachete, de care ucrainenii au nevoie pentru a-și susține operațiunile defensive în Donbas."

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit miercuri la Bruxelles cu aproape alți 50 de miniștri și oficiali din domeniul apărării din țări aliate pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei. Lloyd Austin s-a întâlnit cu ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov. Șeful Pentagonului a îndemnat ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, pentru a-i permite să se apere în faţa forţelor ruse.

LLOYD AUSTIN, secretar american al Apărării: "Toată lumea de aici este foarte conștientă de pericolele cu care se confruntă Ucraina în timp ce Rusia își reînnoiește atacul nesăbuit asupra Donbasului, iar ministrul Reznikov și echipa sa ne-au oferit perspective importante asupra spațiului de luptă în schimbare și o înțelegere mai clară a cerințelor prioritare ale Ucrainei pe măsură ce războiul se schimbă. Am auzit câteva anunțuri semnificative în această după-amiază despre noile pachete de asistență în materie de securitate pentru Ucraina, iar multe țări furnizează Ucrainei sisteme și muniții necesare în mod urgent. Alți prieteni și-au luat noi angajamente de a antrena forțele Ucrainei și de a-i susține sistemele militare."

În adresarea sa zilnică, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit pentru sprijin.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Sunt recunoscător pentru acest sprijin. Este important, în mod special, pentru apărarea noastră în Donbas. De asemenea, sunt recunoscător pentru conducerea la mobilizarea ajutorului tuturor partenerilor."

Noul ajutor militar pentru Ucraina, anunţat de Biden, este însoţit de un ajutor umanitar în valoare de 225 de milioane de dolari. Lloyd Austin a anunțat că și alte țări vor livra noi loturi de ajutor: Marea Britanie și Germania vor contribui cu sistemele de rachete cu lansare multiplă și muniții pentru ele, Slovacia va oferi elicoptere din seria Mi, Canada, Polonia și Olanda vor livra sisteme de artilerie și altele.

Opinia ta contează. Comentează!