Autoritățile au suspendat căutările
Externe 27 martie 2024, 20:10 | 230

Cei șase muncitori dați dispăruți după ce o navă cargo s-a izbit de un pod din Baltimore, provocând prăbușirea acestuia, se presupune că sunt morți. Autoritățile au retras echipele de scufundări din operațiunile de căutare și salvare, scrie Reuters. Unul dintre cele mai aglomerate porturi comerciale din Statele Unite este acum blocat.

La 18 ore după accident, speranțele de a-i găsi în viață pe cei șase muncitori care lipsesc s-au stins, iar odată cu lăsarea nopții, autoritățile au decis să suspende căutările.

SHANNON GILREATH, comandant de district, Garda de Coastă a SUA: "Bazându-ne pe durata timpului petrecut în căutări, eforturile extensive pe care le-am depus, luând în considerare temperatura apei, nu considerăm în acest moment că vom găsi persoanele respective încă în viață."

ROLAND BUTLER, colonel de poliție: "Ultimul lucru, pe care vrem să-l facem este să lăsăm scafandri în apă cu curenți schimbători, temperaturi scăzute, vizibilitate foarte slabă și atât de mult metal, și obiecte necunoscute în apă. Tot ce este nevoie este ca un obiect să lovească un individ și dintr-o dată avem pe cineva, care încearcă să recupereze pe altcineva."

Autoritățile speră să returneze scafandrii în apă după răsăritul soarelui miercuri, pentru a recupera rămășițele muncitorilor.

Opt muncitori umpleau marți gropi de pe podul Francis Scott Key, când nava de containere sub pavilion Singapore, denumită Dali, cu destinaţia Colombo, Sri Lanka, a fost paralizată de o pierdere de energie și a intrat în structură. Muncitorii și vehiculele de pe pod au căzut în apă, în timp ce o secțiune a podului s-a mototolit în râul Patapsco. Doi oameni au fost scoși în siguranță, unul dintre ei fiind internat. Nava a raportat o pană de curent înainte de impact, ceea ce a permis oficialilor să oprească traficul pe pod înainte de prăbuşire, astfel fiind evitat un dezastru potențial mult mai grav, scrie Reuters. Guvernatorul statului Maryland i-a numit eroi pe cei 22 de membri ai echipajului de pe navă. Accidentul a forțat închiderea unuia dintre cele mai aglomerate porturi de pe litoralul de est al Statelor Unite. Președintele Joe Biden a promis sprijin federal și reconstrucția podului.

PETE BUTTIGIEG, secretarul de transport, SUA: "Planul președintelui Biden este de a lucra cu fiecare de aici, pentru a reconstrui acest pod și a redeschide acest port. Acest proces nu va fi rapid si nu va fi ieftin, dar vom reconstrui împreună."

Podul de aproximativ 2,5 kilometri avea patru benzi și se întindea peste râul Patapsco. Construcția a fost inaugurată în 1977.

Opinia ta contează. Comentează!