Încă o persoană a fost reținută în schema de corupție la eliberarea actelor de recepție a construcțiilor din nordul țării
Justiţie 3 august 2022, 19:38 | 785

Încă o persoană a fost reținută, pentru complicitate, în schema de corupție la eliberarea actelor de recepție finală a construcțiilor în nordul țării. Este vorba de reprezentantul unui agent economic care ar fi și unul dintre beneficiarii schemei.

Ieri, procurorii au descins cu percheziții la Direcţia supraveghere tehnică nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți. Ofițerii anticorupție au reținut patru suspecți pentru 72 de ore. Aceștia ar fi pretins și primit bani pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor. Suspecții ar fi semnat procese verbale cu încălcarea legislației, contra unor sume care variau între cinci și 15 mii de lei. Într-o scrisoare expediată postului nostru de televiziune, Primăria municipiului Bălți precizează că persoanele vizate în dosarele penale nu sunt angajate la primărie, ci la niște structuri ce activează pe teritoriul municipiului Bălți.

Opinia ta contează. Comentează!