Jurnalul orei 17, 17 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 17 aprilie 2024, 21:22 | 575

Prezentat de Vasile Luchianu

O acțiune de sensibilizare a cetățenilor privind o boală rară, hemofilia, s-a desfășurat astăzi la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. S-a discutat nemijlocit despre problema asigurării tratamentului cu factor la domiciliu, în condițiile în care acest lucru se face doar la spital. În Republica Moldova, de hemofilie suferă aproximativ 200 de persoane, dintre care 54 sunt copii.

Harkovul, cel mai mare oraș ucrainean, după capitala Kiev, riscă să devină „al doilea Alep”, dacă politicienii americani nu votează un nou ajutor militar pentru ca Ucraina să obțină apărarea antiaeriană necesară în fața rușilor. Președintele Volodimir Zelenski vorbește despre necesitatea unei reuniuni a Consiliului Ucraina – NATO pentru a discuta despre protecția cerului, furnizarea sistemelor de apărare antiaeriană și rachete.

Statele Unite vor impune noi sancţiuni împotriva Iranului după atacul asupra Israelului din weekendul trecut. Casa Albă „se aşteaptă” ca aliaţii lor să facă acelaşi lucru în curând, scrie AFP. O reuniune extraordinară a Consiliului European are loc azi și mâine la Bruxelles, pentru a discuta inclusiv despre războiul din Ucraina şi tensiunile dintre Israel şi Iran.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie