Jurnalul orei 15, 9 Mai
Jurnalul orei 15:00 9 mai 2024, 16:00 | 689

Prezentat de Vasile Luchianu

Vladimir Putin a declarat joi că Rusia va face totul pentru a evita o ciocnire între puterile globale, dar că nu va permite nimănui să o ameninţe. În ciuda vremii proaste, peste 9.000 de militari şi 70 de echipe de luptă au participat astăzi la o paradă, care marchează 79 de ani de la ceea ce Moscova numește „victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial”, transmite Reuters.

Socialiștii și reprezentanții blocului electoral nou format „Victoria/Pobeda”, afiliat fugarului Ilan Șor, au sărbătorit astăzi „ziua victoriei” în formulă rusească. Simpatizanții ambelor formațiuni s-au adunat în centrul Chișinăului, de unde au mărșăluit până la Complexul „Eternitate”. Pe parcurs, lor li s-a alăturat și președintele PCRM, Vladimir Voronin. Mulțimea a mers cu lozinci faimoase în perioada sovietică.

„Au murit pentru ca noi să trăim în pace. Să-i comemorăm cu pietate și să lăsăm moștenire generațiilor care vin o țară pașnică”. Este mesajul conducerii Republicii Molodva, care a mers astăzi la Complexul memorial „Eternitate” să comemoreze victimele celui de-Al Doilea Război Mondial. La evenimentele desfășurate cu ocazia Zilei Europei, la Chișinău a venit și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie