„Newton House” optează pentru un mediu urban proiectat corect
Advertorial 30 aprilie 2021, 15:18 | 1644

Teritoriul cuprins în perimetrul străzilor Burebista — Sarmizegetusa — Grădina Botanică va fi valorificat. Compania de construcții „Blue Sky” și-a propus să implementeze un proiect de revitalizare urbană și a depus oficial un Angajament Public la Primăria mun. Chișinău. Ansamblul rezidențial va cuprinde: o grădiniță pentru copii cu 2 niveluri, în clădire separată, un complex sportiv de tip închis, terenuri de sport în aer liber, o pasarelă modernă, spații comerciale, o parcare auto subterană în 2 niveluri, pistă pentru cicliști, parcaj auto public și gratuit pentru vizitatorii parcului Grădina Botanică, două stații noi pentru așteptarea transportului public construite din contul investitorului și predate municipiului.

Totodată, beneficiarul va renova din cont propriu, două scuaruri din oraș — scuarul din str. Sarmizegetusa și scuarul din bd. Dacia, care vor fi transmise în proprietatea mun. Chișinău. Complexul sportiv va fi dotat cu bazin de înot acoperit și terenuri mixte pentru sport și recreere, piste pentru bicicliști care nu se intersectează cu circuitul carosabil.

Pasarela pietonală va avea un design unic și va fi proiectată conform normelor ce reglementează deplasarea persoanelor cu nevoi speciale. Construcția va asigura un acces sigur spre parc.

Proiectul Newton House Grădina Botanică este menit să obțină statutul cărții de vizită al municipiului Chișinău.

La moment, pe teritoriu se află clădirile vechi a unei uzine nefuncționale.

Opinia ta contează. Comentează!