Antony Blinken şi Nicolae Ciucă au vizitat astăzi expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic"
Externe 29 noiembrie 2022, 20:53 | 462

Secretarul de stat american Antony Blinken şi premierul Nicolae Ciucă au vizitat astăzi expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic", un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american. Antony Blinken se află la București până mâine, 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO.

Expoziţia se axează pe tema "Noi, Poporul"/ "We the People", care este faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite şi întruchiparea legăturilor umane care formează punţi de înţelegere şi cooperare între popoare. "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic" este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului strategic, în 1997.

ANTONY BLINKEN: "Am fost aici, la Bucureşti, când preşedintele Clinton şi preşedintele Constantinescu au anunţat lansarea acestui Parteneriat strategic. A fost un moment în care poporul român a fost o sursă de inspiraţie pentru toată lumea în căutarea libertăţii."

Până în prezent, expoziţia fotografică a fost prezentată la Craiova şi Timişoara. Din 26 octombrie şi până pe 30 noiembrie, ea este deschisă în Bucureşti.

Reuniunea miniştrilor de Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice a început astăzi la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic, după agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Reuniunea este primul eveniment de acest tip organizat în România de la aderarea ţării la Alianţă, în 2004, şi a doua reuniune formală aliată după Summitul de la Bucureşti din 2008. Totodată, este prima reuniune a NATO de nivel înalt după Summitul de la Madrid, de la sfârşitul lunii iunie 2022, şi, în acest sens, va marca o etapă esenţială în operaţionalizarea noului Concept Strategic al Alianţei.

Opinia ta contează. Comentează!