Jurnalul orei 17, 17 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 17 octombrie 2022, 18:25 | 793

Prezentat de Vasile Luchianu

Asistăm la noi jocuri politice privind livrarea gazelor rusești. Regimul de la Tiraspol anunță că Gazprom a decis să reducă volumul de gaze furnizat regiunii transnistrene cu 30%, în octombrie, și cu 40%, în noiembrie. Asta chiar dacă Moldovagaz este cea care decide, prin acorduri cu Tiraspoltrasgaz, ce volume de gaze va primi stânga Nistrului. Iar ca tabloul să fie complet, Vadim Krasnoselski spune că din cauza deficitului de gaz, Tiraspolul va fi nevoit să facă economii inclusiv pe seama centralei de la Cuciurgan, principalul furnizor de curent pentru dreapta Nistrului. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, refuză să comenteze alegațiile Tiraspolului.

Autoritățile sunt incapabile, deocamdată, să rezolve problema celor doi frați din Ialoveni, care sunt nevoiți să meargă la muncă în detrimentul școlii. Subiectul a fost abordat astăzi într-o ședință la primăria localității, dar responsabilii, inclusiv cei din Chișinău, nu au găsit o soluție. Singura opțiune pe care o acceptă toți este trimiterea minorilor la un centru de plasament.

Un cetățean al Republicii Moldova a murit într-un accident rutier produs în Italia. Potrivit presei de la Roma, un automobil BMW s-a lovit violent de un camion, în tunelul San Bartolomeo, în nordul țării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie