Pictorița Cezara Kolesnik a revenit la Chișinău din Belgia și a expus aici 24 de lucrări pe pânză, carton și lemn
Cultură 15 iulie 2022, 18:19 | 2338

Pictorița Cezara Kolesnik a revenit la Chișinău din Belgia, unde stă de ceva timp, și a expus aici 24 de lucrări pe pânză, carton și lemn, executate în tehnica mixtă și ulei. La vernisaj au venit prietenii și colegii artistei, dar și cei pentru care arta ocupă un loc însemnat. Expoziția este întitulată semnificativ - ”Reverii cromatice”.

CEZARA KOLESNIK, pictoriță: "Ultima expoziție cu public cred că a avut loc acum trei ani. Pentru mine e ceva interesant și nou să descopăr un eveniment cu oameni. Întotdeauna la Chișinău revin cu emoții, mă simt așa ca un debutant, îmi amintesc de prima expoziție și am emoții așa, mai școlărești."

Lucrările transmit căldură și îi lasă pe vizitatori să-și inventeze propriile povești, mărturisește pictorița.

CEZARA KOLESNIK, pictoriță: "Cumva ne duce cu gândul spre o anumită intimitate, căldură, cocon cald, de asta poate am făcut lucrări de un format mai mic. Sunt teme fantasmagorice, sunt teme legate de povești și sunt și teme abstracte."

Culorile și complexitatea lucrărilor au fost apreciate. ”Sunt vii”, mărturisește poetul Vasile Romanciuc.

VASILE ROMANCIUC, poet: "Aici, ce să zic, tot ce vedem este frumos, inconfundabil. Picturile ei, după mine, sunt vii, vii în sensul că transmit niște mesaje clare, limpezi."

Este un nou succes al Cezarei Kolesnik, spun vizitatorii...

Expoziția ”Reverii cromatice” a artistei Cezara Kolesnik este cu vânzare și poate fi vizitată până pe 30 iulie.

Opinia ta contează. Comentează!