Jurnalul orei 17, 3 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 3 octombrie 2022, 18:24 | 760

Prezentat de Vasile Luchianu

Statele Unite și aliații lor vor distruge trupele Rusiei în Ucraina și vor scufunda flota rusă din Marea Neagră, dacă Vladimir Putin va folosi arma nucleară în Ucraina. Avertismentul a fost lansat de fostul director al CIA, David Petraeus, și vine după ce, în ultimele două săptămâni, liderul de la Kremlin a amenințat de două ori Kievul că va folosi arma nucleară, dacă Ucraina va continua să-și recucerească teritoriilor ocupate anterior de ruși.

Orice decizie privind statutul de membru al NATO trebuie luată prin consens. Este reacția secretarului general al NATO cu privire la cererea Ucrainei de aderare accelerată la Alianță. Nouă state, inclusiv România, susțin demersul Kievului privind aderarea la NATO, a precizat aseară Volodimir Zelenski.

Compania ”Energocom” din Chișinău poate cumpăra și vinde gaze naturale în România, după ce a obținut o licență de la autoritățile din București. ”Energocom” poate accesa și depozitele de stocare de gaze din Ucraina. Recent, Moldovagaz a primit confirmare de la gigantul rus Gazprom privind livrarea parțială a volumelor de gaz pentru luna octombrie. Gazprom a anunțat că livrează doar 70% din cantitatea necesară Republicii Moldova, invocând probleme de ordin tehnic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie