Image-Description
MAI al României, informat încă din octombrie că Plahotniuc s-ar fi aflat la Iași (DOC)
Politic 13 decembrie 2019, 07:58 | 2535

Fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat în Iași în perioada 25-28 octombrie, cu doar două săptămâni înainte de căderea Guvernului Maia Sandu. Asta reiese dintr-un document trimis de Centrul Național Anticorupție de la Chișinău chestorului Cătălin Ioniță, din Ministerul român al Afacerilor Interne.

Astfel, Plahotniuc ar fi fost văzut „în zona spitalului Parhon din Copou, municipiul Iași” în perioada 25-28 octombrie, conform informațiilor specificate în solicitarea expediată la București de directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo.

Solicitare CNA în căutarea lui Plahotniuc

Confirmare ar putea fi și relatările apărute la începutul acestei săptămâni în presa română, unde s-a scris că oligarhul fugar de la Chișinău, Vladimir Plahotniuc, ar intenționa să cumpere postul de televiziune Prima TV de la București.

Amintim că, potrivit CNA, instituțiile de drept din Republica Moldova au trimis demersuri la ambasadele SUA, Marii Britanii și României, „în scopul orientării autorităţilor competente, pentru identificarea locului aflării lui Vladimir Plahotniuc”.

De asemenea, a fost sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie