Cei mai buni actori ai anului și cele mai reușite spectacole au primit premii la Gala UNITEM
Cultură 26 martie 2024, 16:31 | 281

Cei mai buni actori ai anului au fost apreciați ieri seara la Gala premiilor UNITEM. Juriul a ales, de asemenea, cea mai bună scenografie, cele mai bune costume, cea mai bună creație muzicală și cele mai bune spectacole.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin l-a luat Rodica Ciobanu, pentru rolul Beatrice din spectacolul „Efectul razelor GAMMA asupra anemonelor”, regizat de Luminița Țâcu la Teatrul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

RODICA CIOBANU, actriță: "Să știți că am râvnit la așa un premiu de mai multă vreme, dar iată că mi-a venit norocul, și pentru asta vreau să-i mulțumesc colegilor mei, echipei mele."

Cu același premiu s-a învrednicit și actrița Tatiana Lazăr, care a avut rolul Violet Weston în spectacolul „August”, în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul „Mihai Eminescu”.

Actorul Alexandru Șișchin a luat premiul pentru cel mai bun rol masculin, pentru rolul Cyrano de Bergerac în spectacolul omonim în regia Aureliei Gheorghieva la Teatrul de pe strada Trandafirilor.

Premiul special al juriului i-a fost oferit Teatrului „Luceafărul”, unde a fost montat spectacolul „1946”, după „Cartea Foametei” de Larisa Turea, în regia lui Slava Sambriș.

SLAVA SAMBRIȘ, regizor: "E o recunoștință cumva a muncii și nu știu dacă ar fi un premiu doar pentru mine, cred că e pentru întreg teatrul „Luceafărul”, pentru că teatrul nu înseamnă un singur om, ci o întreagă echipă și nu doar despre actori, dar și de tehnic, fiecare om care e angajat în acel teatru, înseamnă teatru. de fapt."

Iar directorul Teatrului Național de la București, Cristian Șofron, a fost premiat pentru întreaga activitate.

CRISTIAN ȘOFRON, directorul Teatrului Național „Stela Popescu”, București: "Sunt extrem de mândru, cu modestia, pe care, sper, o am, dar este un lucru extraordinar. Mă bucur că senatul UNITEM și-a îndreptat privirile și analiza către un actor, către un om de teatru din România, care după 55 de ani de carieră, mult sau puțin, iată că primește acest premiu uriaș."

Premiul „Valeriu Cupcea” în domeniul artei teatrale i-a fost oferit actorului Anatol Durbală.

ANATOL DURBALĂ, actor: "Bineînțeles că un premiu bucură, întotdeauna bucură, orice artist, la orice etapă s-ar afla, mai ales ce am ridicat eu în seara aceasta, premiul unui mare actor, Valeriu Cupcea, pe care am avut onoarea să-l cunosc și să-l văd în scenă."

Până pe 24 martie, juriul final a vizionat și a audiat spectacole nominalizate și a decis, prin vot secret, în seara Galei Premiilor, câștigătorii.

ONORINA BURLACU-TĂNASE, președintele juriului: "Există o mișcare teatrală în Republica Moldova, pentru că în aceste mici deplasări ale noastre, pe care le-am avut și la Tiraspol, și la Ceadîr-Lunga, și la Cahul, și la Bălți, am văzut spectacole foarte bune."

În cadrul evenimentului au fost acordate premii și pentru cea mai bună scenografie, pentru cele mai bune costume, și pentru cea mai bună creație muzicală.

Opinia ta contează. Comentează!