Jurnalul orei 17, 20 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 20 octombrie 2021, 20:33 | 1215

Prezentat de Vasile Luchianu

La șase ani de la pornirea investigației privind frauda bancară, din 2014, niciunul dintre principalii vinovați nu se află în spatele gratiilor. Este una dintre concluziile Raportului Uniunii Europene privind implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova. Acuzațiile împotriva acționarilor din băncile afectate au fost retrase, iar autorii condamnați au fost eliberați din închisoare mai devreme, constată raportorii.

Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată din funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, iar începând de astăzi această funcție va fi deținută de judecătorul Vladimir Timofti. Decizia a fost luată de președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață.

La o săptămână după ce Jurnal TV a scris despre cariera de piatră din Pervomaisk pe care Moldova riscă să o piardă, Procuratura Generală a anunțat că procurorii anticorupție au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală pentru cercetarea cazului și au cerut implicarea autorităților ucrainene, inclusiv a Oficiului Procurorului General al Ucrainei. Procuratura de la Chișinău vine cu aceste precizări exact în ziua în care, la Kiev, are loc licitația privind transmiterea dreptului de folosință asupra carierei de piatră din Pervomaisk - bun care de jure aparține Republicii Moldova, dar care nu mai este gestionat de Chișinău de ani buni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie