Jurnalul Sportiv, 23 Noiembrie
Sport 23 noiembrie 2022, 22:48 | 654

Kylian Mbappe a marcat în minutul 68 al duelului cu Australia, încheiat 4-1, iar reușita starului de la PSG a intrat direct în istorie. Grație golului marcat în poarta Australiei, Mbappe a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria Franței care marchează cinci goluri la Mondiale. Totodată, fotbalistul a ajuns la 12 reușite în ultimele 11 apariții în tricoul "Cocoșului Galic" și pare de neoprit în momentul de față. Deși are doar 23 de ani, Kylian Mbappe a strâns deja 59 de meciuri pentru naționala mare a Franței și a marcat 28 de goluri.

Campioana mondială a început cu reptul apărarea titlului cucerit acum 4 ani. Echipa lui Deschamps a trecut de Australia cu 4-1. Australienii au deschis scorul prin Goodwin. Rabiot a restabilit egalitatea iar Girouda dus scorul al 2-1. Partea a doua a adus noi goluri pentru elevii lui Didier Deschamps. Mai întâi, Kylian Mbappe a înscris, pentru ca Olivier Giroud să reușească dubla și să stabilească astfel scorul final, Franța - Australia 4-1.

Argentina a surprins negativ la primul meci de la Cupa Mondială 2022, pe care l-a pierdut, 1-2, cu Arabia Saudită. De când s-a trecut la un format cu grupe la Cupa Mondială, adică de la ediția din 1958, Argentina a mai pierdut de doar patru ori meciul de debut și niciodată nu a reușit să câștige competiția, performanță bifată în 1978 și în 1986. Unica dată când Argentina a ajuns în finală după ce a pierdut meciul de debut a fost în 1990, în Italia. Atunci, echipa lui Maradona pierdea în ultimul act cu Germania.

Olivier Giroud l-a egalat pe Thierry Henry în topul marcatorilor all-time ai naționalei Franței. Atacantul lui Milan a punctat de 2 ori împotriva Australiei și a ajuns la 51 de reușite în 115 selecții. Thierry a reușit tot atâtea goluri în 123 de partide pentru naționala "Cocoșului Galic". Fotbalistul de 36 de ani are însă timp pentru a prelua fotoliul de lider în mod solitar. Franța mai are de jucat două meciuri în grupele Cupei Mondiale, cu Tunisia și Danemarca.

Patronii lui Manchester United sunt gata să vândă clubul după criticile lui Ronaldo. Portughezul a spus că familia Glazer, cea care deține acțiunile majoritare la Manchester United, nu este deloc interesată de performanțe, ci doar de profitul pe care îl obțin. Se pare că afirmațiile lui Cristiano Ronaldo au avut ecou, iar americanii sunt deciși să vândă clubul, anunță SkySports. Englezii notează faptul că "se caută surse de finanțare", care ar putea însemna ori alăturarea unor alți investitori, ori cedarea definitivă a acțiunilor clubului.

Finala Cupei Mondiale din Qatar este programată pe 18 decembrie, iar un hotel de lux din Doha organizează o petrecere pe măsură în aceeași seară. Conform MSN, la hotelul Le Royal Meridien va avea loc "cea mai tare petrecere exclusivistă din lume" legată de Cupa Mondială, în cadrul căreia invitații vor putea urmări ultimul act, iar apoi vor avea ocazia să se distreze pe cinste. În schimbul unui bilet ce costă circa 31.000 de euro, hotelul de cinci stele oferă băutură nelimitată pentru un număr de maximum 15 persoane, care vor putea petrece până la 03:00 dimineața, ora locală. După meci, muzica de petrecere va răsuna în salonul Amber, unde responsabil cu atmosfera va fi și fostul internațional francez Djibril Cisse, devenit DJ după retragere.

Opinia ta contează. Comentează!