Cel mai mare rubin adus vreodată la o licitație a fost vândut la New York pentru o sumă record - 34,8 milioane de dolari
Monden 12 iunie 2023, 20:16 | 903

Cel mai mare rubin adus vreodată la o licitație a fost vândut la New York pentru o sumă record - 34,8 milioane de dolari. Sotheby's, care a scos la licitație bijuteria de 55,22 de carate, a descris-o drept o bijuterie, pe care o vezi o dată în viață, scrie BBC.

Bijuteria rară "Estrela de Fura", adică "Steaua Furei", în portugheză, a fost numită după mina în care a fost găsită. Uimitoarea piatră prețioasă a avut un preț de pornire de 21 de milioane de dolari și, după mai multe oferte, a fost vândută unui cumpărător anonim la un nou preț record pentru acest segment.

QUIG BRUNING șeful Bijuterii Sotheby's, New York: "Pe scurt, este cel mai mare rubin de calitate, care a venit vreodată pe piață. Este o comoară naturală unică! Rubinele nu au niciodată asemenea mărimi. Orice rubin care vine din pământ și ajunge să aibă peste cinci carate ca un rubin lustruit este ceva rar. Zece carate este ceva cu adevărat rar. Nu am auzit de 20 de carate. Așa că să ai un rubin de peste 50 de carate este o oportunitate, care se ivește o dată în viață. Să ai un asemenea rubin mare, de un roșu vibrant și de o claritate extraordinară - așa ceva nu s-a mai auzit."

Uimitoarea piatră prețioasă a fost tăiată dintr-o piatră brută de 101 de carate descoperită anul trecut într-o mină din Mozambic, unde există zăcăminte vaste de rubin în nordul țării, scrie BBC. Anterior, recordul mondial pentru un rubin vândut la licitație a fost stabilit în 2015 de o piatră birmană de 25,59 carate, numită "Sunrise Ruby". A fost vândută la Sotheby's din Geneva pentru suma de 30,3 milioane de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!