Locuitorii din Măgdăcești forțați să plătească pentru iluminat stradal
Social 27 februarie 2020, 22:01 | 5411

Oameni din satul Măgdăceşti sunt nevoiți să plătească nu doar pentru apă și canalizare, dar și pentru... iluminatul stradal. Gospodarii s-au pomenit într-o situație neplăcută. Ei spun că dacă nu achită lumina din stradă, rămân fără apă sau curent în casă. Decizia de a plăti pentru lumina becului de la stâlp a fost luată de primărie încă în 2015, chiar dacă oamenii din sat au fost împotrivă. Primarul de Măgdăceşti s-a eschivat de la un comentariu.

În urmă cu cinci ani, sătenii au fost anunțați că vor trebui să achite câte 25 de lei, lunar, pentru iluminatul stradal. Indignați, mai mulți oameni din localitate au atacat decizia primăriei Măgdăcești la Judecătoria Criuleni, însă au pierdut procesul. În 2019, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău.

Oamenii au mers la primărie și au cerut explicații, dar acolo li s-ar fi spus să nu caute dreptate, căci vor avea de pătimit.

Oamenii spun că toate acțiunile primăriei Măgdăceşti sunt ilegale și cer să le fie restituiți toți banii.

În timp ce discutam cu sătenii, primarul de Măgdăcești, Liuba Cojocaru, a ieșit din sediu și când ne-a văzut, a urcat repede în mașină, și a plecat.

Am fost să discutăm cu directorul întreprinderii „Apă-Canal Măgdăcești” Andrei Dragoman. La ora 9:30 ușa era încuiată. L-am sunat repetat, pe parcursul zile, dar telefonul lui Dragoman era deconectat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie