Lista candidaților care au depus cereri de participare la concursul pentru suplinirea funcțiilor la CSJ a fost făcută publică
Justiţie 23 august 2023, 19:59 | 334

Lista actualizată a candidaților care s-au înregistrat la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție a fost publicată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii. În listă se regăsesc 25 de candidații care vor lupta pentru 20 de funcții vacante la CSJ, dintre care 11 judecători de carieră și 9 din domeniul de drept.

Printre persoanele care candidează la funcția de judecător al CSJ se numără procurorul general interimar, Ion Munteanu, și procurorul adjunct interimar al PCCOCS, Sergiu Brigai. Pe lista CSM se mai regăsesc membrul Consiliului Superior al Procurorilor Svetlana Balmuș, precum și avocați, procurori, magistrați ai Curții de Apel Bălți, ai Judecătoriei Chișinău și Judecătoriei Criuleni. De asemenea, la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție candidează directorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea.

Concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la CSJ a fost anunțat pe 10 aprilie curent, după ce, în februarie, 16 judecători de la această instanță supremă și-au depus cererile de demisie. S-a întâmplat ca urmare a inițiativei Ministerului Justiției de desfășurare a evaluării extraordinare a judecătorilor CSJ. Demisiile in corpore ale magistraților au fost catalogate de autorități drept „sabotaj”. Ultima dată, CSM a prelungit concursul în luna iunie, după o tentativă eșuată de a numi candidații pentru funcții la CSJ în luna mai.

Opinia ta contează. Comentează!