Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos
Politic 19 aprilie 2023, 19:50 | 571

Viitorul Republicii Moldova este, cu siguranță, în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra. Oficialul a participat la o conferință de presă împreună cu omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu. Șeful diplomației Republicii Moldova a menționat că Olanda susține agenda de reforme asumată de țara noastră și va acorda asistență pentru mai multe domenii.

WOPKE HOEKSTRA, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos: "Suntem pregătiți să vă acordăm asistență. De exemplu, cu reforma în sectorul justiției, este foarte important să existe un sistem judiciar independent, să nu fie loc pentru corupție și acest lucru este valabil pentru toate societățile în Uniunea Europeană. Ori de câte ori putem, suntem pregătiți să fim parteneri, să vă ajutăm, de exemplu, în domeniul economic. Suntem convinși că vom contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri și la atragerea investițiilor în Moldova."

Vizita oficialului olandez a coincis cu deschiderea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău. Potrivit ministrului Nicu Popescu, noua ambasadă va juca un rol important în promovarea cooperării economice, comerciale și culturale dintre Republica Moldova și Țările de Jos.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: "Odată cu deschiderea ambasadei, speranța noastră este că vom putea accelera și aprofunda și reacțiile economice. Deja la această etapă în Republica Moldova avem peste 150 de companii cu capital olandez, dar ne dorim mai mult, mai multe investiții și sunt sigur că în viitorul previzibil această dinamică se va materializa."

Pe 18 aprilie, Nicu Popescu a avut o întrevedere, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu noul ambasador al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Fred Duijn.

Opinia ta contează. Comentează!