Jurnalul orei 17, 22 Iunie
Jurnalul orei 17:00 22 iunie 2022, 17:50 | 767

Prezentat de Vasile Luchianu

Ambasada Moldovei la Paris urmează să-și schimbe locația. Pentru că actualul sediu este trecut pe lista restrictivă a agenților imobiliari din cauza negocierilor anterioare nereușite, dar și a litigiului pierdut în raport cu co-proprietarii clădirii, Ministerul de Externe a decis să caute un sediu nou. Doar că... surpriză! Chiriile la Paris pentru astfel de imobile ajung și la 25 de mii de euro lunar. Așa că ministrul Nicu Popescu a prezentat la ședința Guvernului un proiect care prevede cumpărarea unui sediu pentru ambasadă. Clădirile identificate ca potențiale opțiuni costă între șase și opt milioane de euro.

Vameșii de la Sculeni și polițiștii de frontieră au găsit 2 mii 400 de pachete de țigări, care urmau să fie vândute ilegal în Uniunea Europeană.

Cel puţin 1000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în Afganistan, conform agenţiei de presă Bakhtar. Alți 600 de oameni au fost răniți în timpul seismului cu magnitudinea 6,1, produs într-o provincie din estul ţării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie