Bilanțul victimelor exploziei și incendiului de la un centru comercial din Erevan a crescut la șase morți
Externe 15 august 2022, 20:54 | 538

Bilanțul victimelor exploziei și incendiului de la un centru comercial din Erevan a crescut la șase morți. Ministerul armean al Sănătății susține că 60 de persoane au fost rănite. Potrivit salvatorilor, sub dărâmături s-ar putea afla mai multe persoane. Căutările continuă. Cauza tragediei rămâne necunoscută.

Înregistrările video şi fotografiile care circulă pe reţelele sociale arată o coloană de fum negru ridicându-se spre cer. Într-un video se poate auzi cum mai multe explozii se succed, ca în cazul unor focuri de artificii. Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate.

Bilanțul victimelor exploziei și incendiului de la centrul comercial Surmalu din Erevan a crescut la 6 morți, informează Radio Azatutyun, un post de radio local. Începând cu ora 8.00, numărul persoanelor dispărute se ridică la 16. Operațiunile de stingere a incendiului și de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, a declarat un reprezentant al Ministerului pentru Situații de Urgență. Explozia s-a produs în dimineața zilei de 14 august. Preliminar s-a raportat că deflagrația a avut loc la un depozit de artificii, dar nu au fost furnizate alte detalii.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului armean al Sănătăţii, explozia s-a soldat cu 60 de răniţi. Un ziarist local citat de DPA a spus că deflagrația a fost cauzată, probabil, de artificii depozitate necorespunzător care s-au aprins. La rândul său, Parchetul General al Armeniei a anunţat deschiderea unei anchete pentru "încălcarea regulilor de depozitare a produselor uşor inflamabile" şi "încălcarea normelor de incendiu" care s-a soldat cu decesul mai multor persoane.

Micul stat din Caucaz, cu aproximativ trei milioane de locuitori, este considerat unul dintre cele mai sărace din lume. Armenia traversează o perioadă dificilă după războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului vecin care s-a soldat cu o înfrângere grea şi cu o criză politică majoră, notează France Presse.

Opinia ta contează. Comentează!