Consilierul ”Partidului Nostru”, Boris Tuceac, a fost amendat de polițiștii din Bălți cu 2.250 de lei
Politic 10 mai 2022, 19:49 | 919

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Boris Tuceac, dar și consilierul socialist, Serghei Gramma, au fost amendați de poliție, după ce ieri, 9 mai, în timpul mitingului, au purtat la piept panglica negru-oranj. Unul dintre ei s-a ales cu o amendă de 2.250 de lei.

Consilierul Partidului Nostru, Boris Tuceac, a anunțat despre amenda primită pe pagina sa de Facebook. Se întâmplă după ce ieri a sfidat legea și a purtat panglica negru-oranj la manifestația de 9 mai din Bălți.

BORIS TUCEAC, consilierul Partidului Nostru: "Așa cum era de așteptat, astăzi am fost amendat pentru că am purtat panglica ”Sf.Gheorghe” la parada de ”Ziua Victoriei”. Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta – cred că acțiunile mele vorbesc de la sine. Dacă, pentru stat, memoria străbunicului meu decedat este egală cu această amendă – sunt dispus să plătesc pentru ea cât este necesar. Pace și bine tuturor!"

A scris consilierul publicând și o fotografie a procesului contravențional. În actul întocmit de polițiști se vede că funcționarul a fost amendat nu cu 9 mii de lei așa cum prevede legea, dar cu 2.250 de lei. Cu o reacție pe pagina sa de Facebook a venit și consilierul socialist.

SERGHEI GRAMMA, consilier Partidul Socialiștilor: "Astăzi am fost găsit și pedepsit pentru „crima secolului”. Personal pentru mine, cât și pentru un număr mare de bălțeni, panglica Sf. Gheorghe este un simbol internațional al victoriei asupra nazismului și fascismului. Este un simbol al sfârșitului războiului sângeros care ne-a afectat pe toți. Acest simbol nu este interzis în alte țări."

Serghei Gramma nu a precizat ce amendă i-a fost aplicată. Am sunat pentru o reacție la Inspectoratul de Poliție Bălți, dar purtătoarea de cuvânt, Eugenia Molceanov, nu ne-a răspuns la apel. Nu ne-au răspuns nici cei de la Inspectoratul General al Poliției. Potrivit legii votate recent, amenzile pentru confecționarea și purtarea panglicii bicolore sunt cuprinse între 9.000 și 18.000 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!