Jurnalul orei 15, 20 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 20 septembrie 2022, 16:09 | 550

Prezentat de Vasile Luchianu

Dintr-o situație de criză, în alta. Moldovagaz anunță că a achitat Gazprom-ului plata integrală pentru luna august, dar nu a reușit să achite și avansul pentru luna septembrie. Șeful întreprinderii moldo-ruse, Vadim Ceban, speră ca, împreună cu Guvernul, să găsească soluții pentru a plăti suma necesară. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a precizat că ar fi vorba de circa 33 de milioane de dolari. Acesta nu s-a grăbit să-i promită lui Ceban vreun nou ajutor financiar din partea Guvernului.

”Copiii trebuie să aibă o lume, în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”. Este mesajul președintelui Maia Sandu, transmis aseară, la New York, la summit-ul Organizației Națiunilor Unite „Transformarea Educației”. Maia Sandu a vorbit despre sistemul de educație din Republica Moldova. "70 la sută dintre copiii de zece ani din țările sărace nu sunt în stare să citească un text de bază", a fost unul din semnalele de alarme, trase de către secretarul general al ONU.

Unii cetățeni, care au rămas să protesteze și noaptea în fața Parlamentului, au un comportament neadecvat. Poliția afirmă că mulți aruncă deșeuri în locuri publice și chiar au agresat un ofițer, în această dimineață.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie