Jurnalul orei 17, 12 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 12 septembrie 2022, 23:03 | 672

Prezentat de Vasile Luchianu

Regele Charles al III-lea a calificat luni parlamentul drept ''instrumentul viu al democraţiei'', în primul său discurs în faţa camerelor reunite ale legislativului britanic. Evenimentul s-a desfășurat la Westminster Hall, cea mai veche dintre clădirile care alcătuiesc parlamentul britanic, transmite Reuters.

Rusia a atacat ieri centrale electrice și alte infrastructuri, provocând întreruperi pe scară largă în întreaga Ucraină. În această dimineață, alimentarea cu apă în Harkov a fost restabilită, iar transportul subteran și cel terestru, care au fost oprite cu o zi înainte din cauza loviturii militare rusești asupra termocentralei din Harkov, au început să funcționeze.

Contraofensiva ucraineană înregistrează succes după succes. Trupele ucrainene au eliberat sute de localități, inclusiv Balaklia, Izium și Kupiansk, importante din punct de vedere strategic. Într-un discurs adresat națiunii care marchează 200 de zile de la începutul invaziei ruse, liderul de la Kiev le-a mulțumit soldaților săi. Rusia continuă însă să lovească în obiective inclusiv civile, lansând în ultimele 24 de ore zeci de rachete. "Înfrângerea armatei ruse în urma contraofensivei ucrainene în regiunea Harkov îi dă lui Putin o durere de cap", notează Politico.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie