Jurnal TV condamnă incidentul din cadrul emisiunii ”Ora Expertizei” în care s-a recurs la folosirea forței fizice
Social 21 iulie 2021, 20:19 | 2269

Jurnal TV condamnă incidentul de aseară din platoul emisiunii ”Ora Expertizei” în care doi dintre invitați s-au bătut urmare a unui schimb de replici. Postul nostru de televiziune atenționează că astfel de comportament nu va mai fi tolerat, iar invitații emisiunilor vor trebui să accepte că pot face uz doar de puterea argumentului. Reacția postului de televiziune vine după ciocnirile de marți seară dintre fruntașul Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, și fostul ministru adjunct de Interne, Ghenadie Cosovan.

Emisiunea a început cu subiecte de interes public precum atacul cibernetic de la Curtea de Conturi, schemele dubioase de pe piața petrolieră, evoluțiile din sectorul justiției și cel economic. Spre final, discuțiile dintre invitați au degenerat în insulte reciproce, atacuri verbale și fizice. Asta după ce Sergiu Tofilat l-a acuzat pe Ghenadie Cosovan că a slujit fosta guvernare, iar acesta l-a stropit cu un pahar cu apă. Vă avertizăm că urmează imagini care nu fac față unor politicieni într-o societate democratică și vă pot afecta emoțional.

Imediat a fost chemată ambulanța, iar medicii l-au consultat pe Ghenadie Cosovan. Acesta și-a revenit, iar după o discuție cu Tofilat, cei doi au depășit momentul și și-au strâns mâna. Contactat astăzi de Jurnal TV, Ghenadie Cosovan a spus că nu a mers la vreun consult medical și că se simte mai bine decât ieri. El a precizat că nu va demara vreo acțiune legală împotriva lui Sergiu Tofilat.

GHENEDIE COSOVAN, fost ministru adjunct de Interne: "Regret ce s-a întâmplat. El e tânăr, are un viitor și chiar nu vreau răzbunare. Eu sunt creștin. Eu sunt fost ostaș. Ostașul dacă de fiecare dată când o să fim răniți, o să ne adresăm în judecată, atunci noi departe nu ajungem. Eu nu am insistat să-și ceară scuze. Adică, dacă ne-am strâns bărbătește mâna, trebuie să cădem în genunchi unul la altul, ori ce? Eu cred că acesta a fost un lucru reciproc. Și din partea lui, și din partea mea."

Jurnal TV codamnă utilizarea forței fizice în orice fel de circumstanțe.

DUMITRU MIȘIN, moderatorul emisiunii ”Ora Expertizei”: "Am chemat politicienii indiferent de culoarea lor politică să vină și să dezbată ideile, să propună soluții, să comenteze, să-și expună punctul de vedere, indiferent care este acesta. Important e să vină cu un argument. Violența fizică nu este un argument. Dezaprobăm ceea ce s-a întâmplat în platoul ”Orei Expertizei” aseară. Îndemnăm politicienii care vor veni în continuare la Jurnal TV să țină cont de acest lucru. De azi înainte, cred că vom taxa altfel asemenea comportament."

La rândul său, Sergiu Tofilat a scris într-o postare pe Facebook că regretă incidentul din platoul JurnalTV.

SERGIU TOFILAT, vicepreşedinte al Partidului Schimbării: "Îmi pare rău pentru incidentul din platoul Jurnal TV. A fost o situație în care n-am știut să-mi controlez emoțiile și regret cele întâmplate. Violența este inadmisibilă, disputele nu se rezolvă cu astfel de instrumente, care nu ar fi natura sau cauza acestora. Regret acest incident."

Biroul Politic al Partidului Schimbării a comunicat că regretă incidentul din platoul Jurnal TV, dar a notat că ”legislația asigură dreptul la legitima apărare”.

Opinia ta contează. Comentează!