Jurnalul orei 17, 21 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 21 septembrie 2021, 18:19 | 1713

Prezentat de Eugenia Apostu

Modificările operate la legea Autorității Naționale de Integritate, prin care s-a redus, de la trei ani la un an termenul, în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale, au fost declarate neconstituționale. Modificările au fost votate anul trecut de fosta majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor.

Statele Unite au donat Republicii Moldova 13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale. 11 aparate vor rămâne la Institutul Mamei și Copilului, iar două vor fi duse la Spitalul Clinic Municipal de Copii din Bălți. Potrivit Ambasadei americane la Chișinău, donația a fost posibilă datorită programului de asistență umanitară și răspuns la dezastre al Comandamentului forțelor armate ale Statelor Unite în Europa.

Moscova este responsabilă de asasinarea fostului spion rus, Alexandr Litvinenko, un critic al Kremlinului, otrăvit cu poloniu radioactiv în 2006. Rusia a fost condamnată astăzi de CEDO să achite văduvei lui Litvinenko 100 de mii de euro pentru daune morale. Kremlinul a anunţat tot astăzi că nu recunoaşte decizia Curții de la Strasbourg.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie