Echipament și tehnologii necesare pentru o instituție de învățământ din Țaul
Advertorial 23 iunie 2021, 13:36 | 1375

Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Țaul a fost dezvoltat cu ajutorul Uniunii Europene. Acum, instituția deține un potențial ridicat de a organiza diverse programe de formare profesională. Viitorii agronomi, și nu numai, își vor învăța profesia în condiții mai bune și în laboratare performante.

Cadrele didactice din cadrul CEHTA au fost implicate în cursuri de instruire, traininguri și sesiuni de follow up în ceea ce privește standardele de calitate și sistemele de certificare în sectorul agroalimentar, inclusiv agricultură organică. Echipamentele și tehnologiile necesare instituției au fost primite în cadrul proiectul DevRAM. Dar lucrurile frumoase au continuat. CEHTA a reușit să beneficieze de 279 de mii de lei prin participarea la proiectul Grant. Bani au fost investiți în procesul de cultivare a soiei, pe o suprafață de 20 de hectare.

Consolidarea capacităților de inovare și educație agricolă în Republica Moldova rămâne o prioritate pentru Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!