Jurnalul orei 17, 1 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 1 septembrie 2022, 18:21 | 978

Prezentat de Vasile Luchianu

Sunetul de clopoțel a răsunat astăzi în mai toate școlile. Mii de elevi au pășit pentru prima dată pragul instituțiilor de învățământ. Festivitatea s-a desfășurat și la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău, unde micii școlari au venit cu părinții sau bunicii. Bucuroși sunt și absolvenții claselor a IX-a- a XII-a, care ne-au spus că în acest an vor munci mai mult, pentru că au să susțină diferite examene.

Anul școlar începe cu un deficit acut de cadre didactice. Autoritățile anunță peste două mii de locuri vacante în instituțiile de învățământ. Lipsa profesorilor este suplinită și în acest an de pensionari, iar în unele localități nici aceștia nu-s de găsit.

Întâi septembrie arată altfel în Ucraina. Unii copii au revenit la studii în regim online. Alții - cu prezență fizică, însă aleargă printre ruinele de școli, bombardate de către ruși. De exemplu, elevii unei școli din orașul Cernigov împărtășesc acum o experiență: fiecare s-a familiarizat cu sunetul unei sirene de raid aerian și poate distinge între sunetele armelor antiaeriene și ale rachetelor de croazieră.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie