Jurnalul orei 15, 1 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 1 decembrie 2022, 17:03 | 902

Prezentat de Eugenia Apostu

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din cadrul structurilor de forță au defilat astăzi pe sub Arcul de Triumf din București cu ocazia Zilei Naţionale a României. Pe durata intonării Imnului, în semn de omagiu și respect pentru marea sărbătoare a tuturor românilor, au fost executate douăzeci și una de lovituri de tun de către bateria Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”.

Republica Moldova privește România cu recunoștință și speranță, afirmă președintele Maia Sandu într-un mesaj video, publicat cu ocazia Zilei Naționale a României. Marea sărbătoare a românilor a fost marcată astăzi și în Parlamentul de la Chișinău. Înainte de ședința plenară, în fața deputaților a ieșit un grup de elevi ai Liceului ”Gheorghe Asachi”.

Cămașa cu altiță a fost inclusă în lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanității, a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, chiar de ziua Națională a României. Anunțul a fost făcut de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, pe pagina sa de facebook. Cămașa cu altiță, numită diferit în funcție de regiune, este cunoscută și ca ”ie cu umăraș” sau ”cămașă răsucită”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie