Jurnalul orei 15, 25 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 25 ianuarie 2022, 15:59 | 920

Prezentat de Vasile Luchianu

Igor Dodon s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul Energocom. Dodon este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Aceste audieri nu sunt nimic altceva decât un show pentru a atenua scumpirile în lanț, provocate de incompetența guvernanților, a declarat Dodon.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a cerut Mitropoliei Moldovei să instituie pentru ziua de miercuri 26 ianuarie, „ziua rugăciunii pentru pace” și să dea astfel dovadă că Mitropolia Moldovei nu este „o extensiune ideologică a bisericii ruse”. Potrivit lui Nantoi, mitropolitul Vladimir are obligațiunea morală să ia atitudine față de riscul redeclanșării unui război în Ucraina și a invocat, în acest sens, gestul Suveranului Pontif.

Șapte pretendenți aspiră la funcția de Avocat al Poporului. Candidații au fost admiși la proba interviului prin decizia Comisiei speciale, care s-a întrunit în ședință închisă, în regim online. Funcția a fost declarată vacantă după ce Natalia Moloșag a fost demisă pe 9 decembrie trecut, prin votul deputaților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie