Dosarul în care Iurie Topală este învinuit pe două capete de acuzare a fost trimis în judecată
Justiţie 21 decembrie 2022, 18:27 | 693

Fostul director al CFM, Iurie Topală, va ajunge în fața magistraților, anunță procurorii, care au expediat dosarul în instanță. Totodată, au fost sechestrate bunuri în valoare de aproximativ un milion de euro, ce aparțin lui Iurie Topală, dar și altor persoane vizate în dosar.

Fostul director al CFM, Iurie Topală este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, cauzând întreprinderii un prejudiciu de aproape 800 de milioane de lei. De asemenea, Topală este învinuit că a favorizat două întreprinderi care acordau servicii de transport Căii Ferate, fiind beneficiari efectivi ai acestora. Întreprinderile respective au beneficiat de tarife preferențiale la serviciile de transport feroviar, în perioada 2017-2019, aducând CFM pierderi de peste 300 de milioane de lei.

Procurorii și angajații Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au sechestrat bunuri mobile și imobile atât ale persoanei acuzate, cât și ale celor interpuse, din Republica Moldova, România și Belgia. Valoarea totală a sechestrelor aplicate este de aproximativ un milion de euro. Avocatul lui Topală ne-a confirmat că îl reprezintă pe acesta în fața instanței, dar nu ne-a spus cum pledează fostul șef al CFM.

Iurie Topală a fost reținut pe 13 ianuarie 2021 de ofițerii Interpol din Belgia și a fost extrădat în Republica Moldova pe 3 noiembrie curent. Fostul șef al CFM se află în arest preventiv în izolatorul Penitenciarului nr.13.

Opinia ta contează. Comentează!