Jurnalul orei 15, 28 Februarie
Jurnalul orei 15:00 28 februarie 2023, 16:19 | 396

Prezentat de Eugenia Apostu

Energia termică va fi mai scumpă, cu 25%, iar cea electrică - mai ieftină, cu 14 la sută, pentru consumatorii Termoelectrica. Noul tarif a fost aprobat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Ajustarea tarifului s-a făcut pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a întreprinderii Termoelectrica și pentru asigurarea continuă a livrării agentului termic către consumatori, afirmă responsabilii de la ANRE.

Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit, pentru încă o lună, autorizația de mediu privind gestionarea deșeurilor și a autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe pentru Uzina metalurgică din Rîbnița. Întreprinderea a fost obligată să prezinte raportul pentru anul 2022 și să achite plățile pentru poluarea mediului. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un minor de 13 ani a fost abuzat de un taxator în transportul public, după ce copilul a prezentat o copie a abonamentului. Ulterior, micul pasager ar fi fost lăsat la o stație terminus, pe care copilul nu o cunoștea, anunță Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului. Regia Transport Electric neagă faptul că minorului i-a fost restricționat dreptul de a ieși din troleibuz.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie